БтвДве млади жени – 26-годишната Деница Ченишева и 24-годишната Петрина Христова, умиряха преди

...
БтвДве млади жени – 26-годишната Деница Ченишева и 24-годишната Петрина Христова, умиряха преди
Коментари Харесай

Адвокатът на една от загиналите на ул. „Алабин”: Майка ѝ отдавна не очаква справедливост

Бтв

Две млади дами – 26-годишната  Деница Ченишева  и 24-годишната  Петрина Христова , умиряха преди 12 години, заровени от отломките на една от постройките на ул. „ Алабин ” в центъра на София. От решението на Софийския градски съд в средата на септември стана ясно, че отговорни за гибелта на двете девойки няма. 

Разследването се проточи с години, а съгласно заключенията на специалисти сриването е настъпило поради премахване на мазилки, ремонт на дървено дюшеме и дограми, каси на порти и унищожаване на вътрешни преградни стени.

10 години след трагичния случай – през октомври 2016 година, е даден ход на делото. Обвинени са четирима души – притежателят на сградата  Георги Кирчев , инженерът, направлявал ремонта –  Петър Петров Николай Симеонов , шеф на компанията, ангажирана с ремонта и строителят  Манчо Антонов .

12 години след гибелта на двете млади девойки Софийският градски съд се произнесе – всичките искове са неоснователни. Според решението на съда притежателят на постройката и четиримата обвинени са почтени. Решението предстои на обжалване.

Адвокатът на фамилията на Петрина Христова –  Емил Милев , разгласи в предаването „ Тази събота ”, че решението на съда го е изненадало, тъй като доказателствата са сочели, че подсъдимите са отговорни. Майката на Петрина обаче не е била сюрпризирана, тъй като от дълго време се е дала прошка с  илюзията, че ще дочака правдивост. „ Получих, това което чаках ”, споделила дамата след последното решение на Софийския градски съд.

Относно безпределно дългото следствие на трагичния случай Милев сподели, че е написал над 30 тъжби до разнообразни способени институции, само че без резултат.

Когато стана случаят кмет на София е беше сегашният премиер  Бойко Борисов , подсети юристът. Милев  какъв е бил казусът Борисов да бъде разпитан по делото и да каже за какво откакто постройката е паднала, тя е била разчистена в доста бързи периоди. На място е отишъл  Цветан Цветанов , който е отговарял за сигурността в общината по това време.

Основен очевидец по делото е  Николай Александров , който е занаятчия по време на нещастието, първо свидетелства по какъв начин персонално притежателят на постройката му разпорежда да маха носещите колони, само че по-късно се отхвърля от показанията си, като изяснява, че са го предиздвикали да лъже. Милев разяснява, че очевидецът е подпитвам няколко пъти и съдът би трябвало да реши дали лъже.

След три години изтича безспорната отминалост по делото и даже да има наказани на по-горни инстанции, те няма да носят наказателна отговорност, сподели още Емил Милев.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР